L’Ariège, on patrimoni i turisme es fusionen.

colage_franca

L’estiu és el moment ideal per conèixer el pols dels moviments turístics arreu. Sortim de casa amb el sistema sensitiu aguditzat i a punt per embriagar-nos d’allò que se’ns ofereix. El turisme aplega un enorme ventall d’opcions adreçades a proporcionar-nos aquestes desitjades experiències: gastronomia, música, espectacle, esports, història, cultura… Malgrat l’abundant tria, aquesta conjunció no acaba sent sempre afortunada. Especialment, saber associar de manera adequada patrimoni històric i turisme no és gens fàcil.

A casa, aquest estiu hem anat a l’Ariège, França, per descobrir que la regió té una salut de ferro en aquest sentit. És curiós perquè al sortir ho fèiem amb les expectatives ben altes. I ha estat realment satisfactori comprovar que no se’ns havia venut fum. Res de filigranes ni excessos. Quin ha estat el secret per a que grans i petits desitgem tornar-hi ben aviat? Encara que s’hauria de fer un anàlisi molt més exhaustiu per a comprendre l’èxit a nivell familiar, hi veiem alguns indicadors ben clars.

  • L’Ariège és una regió geogràficament ben articulada i definida. Indret de mitja i alta muntanya, es tracta d’un territori no gaire extens i ben comunicat.
  • Disposa d’equipaments i serveis més que suficients i ben adequats, cuidats i respectuosos amb l’entorn. Hi trobem multitud de zones de pícnic amb wc, punts d’informació molt personalitzats, una xarxa d’allotjaments excel·lents (especialment el càmping on ens allotjàvem ha estat pràcticament una atracció per a la canalla), i un llarg etcètera.
  • El turisme s’ha estructurat al voltant de dos eixos principals molt clars: el patrimoni històric i el natural. En el nostre cas, hem aprofundit en el turisme de caire històric i hem visitat, entre d’altres, el castell de Foix amb el seu nucli medieval i el fantàstic Parc de la Prehistòria, a Tarascon-sur-Ariège.
  • Destaquem el treball en xarxa que es ve realitzant des de l’administració i des de l’empresa privada per definir i propulsar els eixos essencials d’aquest turisme organitzat. Igualment, el caracter afable i cordial de la població vers el visitant.
  • Cal incidir en el fet que, prèviament, a casa vam poder informar-nos de les activitats que volíem realitzar amb molta facilitat gràcies a una excel·lent plana web que ofereix al turista abundant i atractiva informació útil. (http://www.sites-touristiques-ariege.fr/).
  • Finalment, aquest turisme s’adreça al públic en general però es té especial cura amb el turisme familiar.

Durant aquests dies hem pogut observar el potencial d’una regió que ens ha deixat amb ganes de més. De fet, nosaltres anàvem recomanats. Aquest fet sí que pot considerar-se clara senyal de la feina ben feta: que el visitant et recomani i vulgui tornar.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s